top of page

"Есенни откровения"

26 октомври 2021 г., 15:00:00 ч.

11 ноември 2021 г., 17:00:00 ч.

Д-р Михаил Керчев открива самостоятелна изложба по повод 70-та си годишнина.

От години галерия “Финес” следва принципите си, че изкуството е преди всичко състояние на духа, вътрешна потребност и сетивност, а след това академична школовка. Пример за това е и изложбата “Есенни откровения” на д-р Михаил Керчев. Лекар-анестезиолог по професия, лечител по призвание и творец по душа.
Д-р Керчев е роден в гр. Русе на 27.10. 1951 г. и е посветил житейския си път на хората, като отнема болката им и се бори с времето и смъртта.
Годините на неговата кариера са изпълнени с историите на хиляди пациенти. Тях той съпреживява и изобразява в неговото любимо изразно средство-изкуството. Което също като медицината има силата да лекува и да създава алхимия от образи, форми и цветове.
Д-р Михаил Керчев твори в различни области: дървени пластики и релефи, метална пластика, живопис, рисунка, екслибрис и авторски гоблени.
Изобщо, изложбата на неговите творби е своеобразен прочит на един житейски път, белязан от лечителната сила, която всеки човек носи в себе си, и избора тази сила да бъде вложена в изкуството, правейки живота по-добър и по-светъл!

Архив

bottom of page