top of page

"Есенни откровения"

26 октомври 2021 г., 15:00:00 ч.

11 ноември 2021 г., 17:00:00 ч.

Д-р Михаил Керчев открива самостоятелна изложба по повод 70-та си годишнина.

От години галерия “Финес” следва принципите си, че изкуството е преди всичко състояние на духа, вътрешна потребност и сетивност, а след това академична школовка. Пример за това е и изложбата “Есенни откровения” на д-р Михаил Керчев. Лекар-анестезиолог по професия, лечител по призвание и творец по душа.
Д-р Керчев е роден в гр. Русе на 27.10. 1951 г. и е посветил житейския си път на хората, като отнема болката им и се бори с времето и смъртта.
Годините на неговата кариера са изпълнени с историите на хиляди пациенти. Тях той съпреживява и изобразява в неговото любимо изразно средство-изкуството. Което също като медицината има силата да лекува и да създава алхимия от образи, форми и цветове.
Д-р Михаил Керчев твори в различни области: дървени пластики и релефи, метална пластика, живопис, рисунка, екслибрис и авторски гоблени.
Изобщо, изложбата на неговите творби е своеобразен прочит на един житейски път, белязан от лечителната сила, която всеки човек носи в себе си, и избора тази сила да бъде вложена в изкуството, правейки живота по-добър и по-светъл!

Архив

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
bottom of page